Presentation

Jag är Pia Iris Hollfast och bor i Finlands näst största stad, Esbo närmare bestämt i stadsdelen Olars.
 
Min första Pembrokekull födde jag upp redan år 1978 utan kennelnamn. Kennelnamnet Corgihill's beviljades mig 2.1.1979. Jag har sysslat med uppfödning i liten skala, 11 kullar under åren 1978-1987.  Hundar har jag haft hela tiden, men uppfödningen var jag tyvärr tvungen att ha ett uppehåll med på grund av tidsbrist.

Jag drog mig tillbaka och försjönk i dvala och i det tillståndet förblev jag under 20 år. År 2004 dog min sista gamla hund, Corgihill's Virtuous Wicky vid den respektingivande åldern av 17 år. Jämt 2 veckor var jag utan hund, rullade tummarna och hade det tråkigt och inom loppet av ett halvt år blev jag lycklig ägare till cardiganerna Mandastamm Dark Winner "Dacke" och Beryllos Cesar's Coconut "Mandy" samt pembroketiken Beryllos Maybe The Best "Dixie".  Och tänka sig, med dessa härligheter vaknade intresset för uppfödning till liv!

Avelsintresset hade inte gått i ide, det hade jag uppehållit genom att följa med trenderna och de senaste rönen. Avelskriterierna har genomgått väldiga förändringar och hundaveln av idag är mera utmanande mot förr. 

I december 2008 hade jag min första cardigankull och kennelns första cardigan UCH blev till 2011. Cardigan är m.a.o. en nyare bekantskap för mig, men den har totalt stulit mitt hjärta precis som pembroke gjorde i tiderna.

I september 2010 dog min goda väninna, Hilkka Jalava (kennel Mandastamm) och då fick vi en ny familjemedlem, cardigantiken, Geestland's Zeilah "Seila". Och den första egna uppfödningen efter ett avbrott på 20 år, Corgihill's Only The Lonely "Onna" stannade givetvis i huset, det är ju klart! Sen dess har flocken utökats med den förtjusande cardigan-tösen, Corgihill's Chick-A-Boom "Lily".

Och vad vore en kennel utan kennelpojke! Den befattningen sköter min man, Kurt med den äran.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.03 | 18:17
Etusivu on saanut 8
22.03 | 17:49
Pentuja/puppies on saanut 6
01.12 | 13:03
In Memoriam on saanut 1
16.02 | 23:02
Litters/Cardigan on saanut 2
Tykkäät tästä sivusta